Liikenneyhteydet Jyväskylään

Jyväskylän seudulle pääsee helposti lentokoneella, junalla, bussilla ja autolla. 


Lentäen


Jyväskylän lentoasema sijaitsee Tikkakoskella noin 23 km päässä Jyväskylästä. Finnair lentää Jyväskylään kansainväliseltä ja vilkkaalta Helsinki-Vantaan lentokentältä keskimäärin kolme kertaa päivässä. Lento Helsingistä Jyväskylään kestää noin 50 minuuttia. Lisätietoja saapumisesta Jyväskylään lentäen löydät myös Finavian sivuilta. Lisätietoja Helsinki-Vantaalle saapuvista lennoista löydät täältä.
 
Tikkakosken ja Jyväskylän kaupungin välillä ei ole lentokenttäkuljetusta, joten taksi pitää varata ennakkoon numerosta +358 (0)100 6900 jo Helsingissä ennen koneeseen nousua. Taksimatka lentokentältä Jyväskylän keskustaan kestää noin 15 minuuttia. Lisätietoja osoitteesta www.jklaluetaksi.fi.
 
Jyväskylää lähinnä oleva kansainvälinen lentokenttä sijaitsee kahden tunnin matkan päässä Tampereella. Sieltä pääsee kätevästi Jyväskylään junalla tai bussilla. Lisätietoja Tampereen lentoyhteyksistä tämän linkin takaa ja aikataulut Tampere-Jyväskylä junalla ja bussilla.
 

Junalla

 
Junat sekä linja-autot saapuvat ja lähtevät Jyväskylän keskustassa sijaitsevasta Jyväskylän Matkakeskuksesta (Hannikaisenkatu 20, Jyväskylä). Matkakeskuksella myydään lippuja VR:n juniin sekä Matkahuollon linja-autoihin. Matkakeskus on avoinna ma-la klo 6-22 ja su 8-22. 

Junamatka Helsingistä Jyväskylään Pendolino-junalla kestää nopeimmillaan 3,5 tuntia ja matka kesto Tampereelta Jyväskylään on noin 1,5 tuntia. Junaliput voi ostaa VR:n verkkokaupasta tai Jyväskylässä Matkakeskuksen lipunmyynnistä.

Jos tulet lentäen Helsinki-Vantaan lentokentälle, kätevintä on mennä kentältä kehärataa junalla Tikkurilaan ja vaihtaa siellä Jyväskylään lähtevään junaan. Kehärata valmistui kesällä 2015.
 

Linja-autolla


Jyväskylään pääsee sujuvasti myös linja-autolla, lipun voi ostaa Matkahuollon verkkokaupasta ja samasta paikasta näkee myös reittien aikataulut sekä hinnat. Matka Helsingistä Jyväskylään kestää pikavuorolla noin 4,5 tuntia. Usea pikavuoro pysähtyy myös Helsinki-Vantaan lentoasemalla, josta voit nousta autoon. 
 
Hieman nopeampi linja-autoyhteys Helsingin keskustasta Jyväskylään on Onnibussilla, jolloin matka kestää noin 3,5 tuntia (ei mene Helsinki-Vantaan kautta). Aikataulut, hinnat ja liput löytyy osoitteesta www.onnibus.com.
 

Autolla

 
Suomessa on oikeanpuoleinen liikenne. Tiet ovat pääsääntöisesti hyvässä kunnossa ja talvisin ne pidetään aurattuina. Välimatkat ilmoitetaan kilometreissä, 1 kilometri vastaa 0,62 mailia. Ajovalojen ja turvavöiden käyttö on pakollista. Handsfree –laitetta tulee käyttää mikäli puhuu puhelimessa ajon aikana. Suomessa ajaminen on helppoa ja stressitöntä, sillä tiet ovat pääosin tyhjiä eikä ruuhkat vaivaa autoilijoita.

Mikäli saavut Jyväskylään autolla, voit tarkistaa parhaimman reitin Jyväskylään eri reittihakupalveluista, yhtenä esimerkkinä Fonecta.

Vuokra-auton varaaminen Helsinki-Vantaan tai Jyväskylän Tikkakosken lentoasemalle on myös yksi kätevä vaihtoehto liikkua Suomessa. Vuokra-autoja voi varata seuraavilta palveluntarjoajilta:

- Europcar
- Avis  
- Budget 
- Hertz
- Sixt  

Europcar tarjoaa Jyväskylän kongressivieraille vuokra-auton 10% alennuksella. Lisätietoja löydät täältä.

Vuokra-auton saa Europcarilta kätevästi myös yhdensuuntaiseen matkaan pakettihinnalla. Lisätietoja löydät täältä.


Jyväskylään pääset myös vesiteitse, lisätietoja löydät Visit Jyväskylän sivuilta.

Lisätietoja saapumisesta Jyväskylään täältä.
 
  • Missä?

  • Jyväskylä Convention Bureau
  • Toimisto: Tietotalo, Kilpisenkatu 1, 40100 Jyväskylä

  • Postiosoite:
  • City of Jyväskylä
  • PL 1008
  • 40101 Jyväskylä
  • Suomi