Jyväskylä palkitsi kongresseja ennakkoluulottomasta yhteistyöstä oppilaitosten ja tiedekuntien välillä

23.01.2020

Kongressipalkinnot: 13th International Conference on Developmental Coordination Disorder (DCD13) ja EduFutura Forum
Kongressilähettilään palkinto: Taru-Maija Heilala-Rasimov
 
Jyväskylän vuoden 2019 kongressipalkinnot myönnettiin 22.1.2020 pidetyssä tilaisuudessa kahdelle kongressille: 13th International Conference on Developmental Coordination Disorder (DCD13) ja EduFutura Forum.
 
Palkitsemiskriteereissä painotettiin yhteistyötä oppilaitosten, tiedekuntien ja muiden tutkimuslaitosten kesken sekä ennakkoluulottomien, monitieteisten kokousten järjestämistä. Palkituissa kongresseissa välitettiin tietoa Jyväskylän ainutlaatuisuudesta monipuolisena oppimiskeskuksena sekä edistettiin maailmanlaajuista tietoutta suomalaisesta koulutuksesta ja osaamisesta.
 
Motorisen oppimisen vaikeuksille näkyvyyttä
 
13th International Conference on Developmental Coordination Disorder (DCD13) järjestettiin 5.-8.6.2019 ensimmäistä kertaa Suomessa. Kongressiin osallistui 303 henkilöä 25 eri maasta. Kongressin järjesti yhteistyössä Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta ja kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta.
 
Motorisen oppimisen vaikeuksiin keskittyvä kongressi linkitti liikuntatieteellisen ja oppimisen tutkimisen sekä aivotutkimuksen toisiinsa. Tieteellisen merkityksen lisäksi kongressilla oli yhteiskunnallista merkitystä, sillä sen kautta luotiin näkyvyyttä kehityksellisille koordinaatiohäiriöille. Kongressi myös osallisti vieraita monipuolisella liikunnallisella oheisohjelmalla.
 
Suomalaista koulutusosaamista tunnetuksi
 
Toinen kongressipalkinto myönnettiin EduFutura Forumille. Kansainvälinen, suomalaista koulutusosaamista esittelevä kongressi järjestettiin ensimmäistä kertaa Jyväskylässä 14.-16.11.2019 osana Koulutuksen superviikkoa. Se yhdisti ja esitteli uudella tavalla EduFuturan laajan osaamisen ja monialaiset osaajat: Gradian ammatillisen ja lukiokoulutuksen, Jyväskylän ammattikorkeakoulun korkeakoulutetut ammattilaiset ja Jyväskylän yliopiston akateemiset huippututkijat.  Kongressiin osallistui 170 henkilöä 13 eri maasta.
 
Kongressi sijoittui kaikkien kolmen oppilaitoksen kampuksille ja opiskelijat olivat kiinteästi mukana tapahtumatuotannossa. Osallistujat pääsivät tutustumaan alueen oppilaitoksiin varhaiskasvatuksesta elinikäiseen oppimiseen.
 
Palkinnot myönsi kongressimarkkinoinnin taustaryhmä, joka koostuu Jyväskylän yliopiston, Jyväskylän ammattikorkeakoulun, Gradian, Jyväskylän kaupungin sekä kokouspalveluja tuottavien yritysten edustajista.
 
Kongressilähettiläs palkitsi aktiivisen kongressitoimijan
 
Kongressilähettilään palkinto myönnettiin Jyväskylän yliopiston tapahtumavastaava Taru-Maija Heilala-Rasimoville. Palkinnosta päätti kongressilähettiläs, Jyväskylän yliopiston professori Kaisa Miettinen.
 
- Taru-Maija Heilala-Rasimovin monipuolinen ja vankkumaton käytännön asiantuntemus on ollut korvaamaton apu lukuisten kansainvälisten kongressien järjestäjille, kongressilähettiläs Kaisa Miettinen kertoo.  Hänen helposti lähestyttävä ja osaava persoonansa madaltaa kynnystä kiinnostua kongressien järjestämisestä.

Uusi kongressilähettiläs

Palkitsemistilaisuudessa julkistettiin myös Jyväskylän uusi kongressilähettiläs vuodella 2020. Hän on Jyväskylän yliopiston kasvatustieteellisen tiedekunnan opettajankoulutuslaitoksen tutkimuksesta vastaava varajohtaja, professori Marja-Kristiina Lerkkanen.
 • Where?

 • Jyväskylä Convention Bureau
 • Office: Tietotalo, Kilpisenkatu 1, 40100 Jyväskylä

 • Address:
 • City of Jyväskylä
 • PL 1008
 • 40101 Jyväskylä
 • Finland
 • Contact

 • Mrs. Jaana Ruponen
 • Marketing manager

 • Tel. +358 50 344 6496
 • jaana.ruponen@jyvaskyla.fi

 • Further contact info >