Jyväskylään valittiin ensimmäinen kongressien puolestapuhuja, Congress Ambassador

20.06.2018

Jyväskylään valittiin ensimmäinen kongressien puolestapuhuja, Congress Ambassador

Jyväskylä sai 12.6. 2018 ensimmäisen Congress Ambassadorin eli kongressilähettilään. Tehtävään valittiin vuosille 2018-2019 Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnassa teollisen optimoinnin professorina toimiva professori Kaisa Miettinen. Hänen tutkimusalansa on monitavoiteoptimointi ja päätöksenteon tukeminen.

Vuosittaisella Congress Ambassadorin valinnalla halutaan tuoda esille tieteellisten kongressien merkitystä sekä tutkijan itsensä, hänen edustamansa yliopiston, että kaupungin kannalta. Ambassadoriksi valittu henkilö toimii aktiivisesti alansa kansainvälisissä tieteellisissä järjestöissä ja edustustehtävissä edustaen oman yliopistonsa ja Suomen tieteellistä osaamista ja tutkimustyön merkitystä liikkuessaan maailmalla. Congress Ambassadorin valinnan tekee Jyväskylä Convention Bureaun ohjausryhmä.

Jyväskylän oppilaitoksissa Congress Ambassador eli kongressilähettiläs toimii kansainvälisen tiedeviestinnän ja kongressien puolestapuhujana. Hän kertoo kokemuksistaan kongressien järjestäjänä sekä kannustaa muita tieteentekijöitä, varsinkin nuoria tutkijoita järjestötoimintaan ja kongressien järjestämiseen. Tämä tapahtuu mm. levittämällä tietoa siitä, miten tieteentekijöitä autetaan kansainvälisten kongressien kutsumisessa ja järjestämisessä.

Lähettilääksi voi ehdottaa ketä tahansa tieteen parissa ansioitunutta henkilöä, jolla on meriittejä edustaa Jyväskylää ja yliopistoa. Kongressilähettiläs järjestää myös omia tilaisuuksia ja on mukana Jyväskylä Convention Bureaun järjestämissä tapahtumissa.

Jyväskylän kongressimarkkinointi perustuu 24 julkisen yhteisön ja yrityksen muodostamaan verkostoon. Verkoston toiminta kanavoituu Jyväskylä Convention Bureaun kautta, joka auttaa kansainvälisten kokousten ja kongressien järjestäjiä hakemaan oman alansa tapahtumia Jyväskylään.

Lisätietoja:
Yhteysjohtaja Anu Mustonen, Jyväskylän yliopisto, puh. 050 564 9022, anu.mustonen@jyu.fi
Markkinointipäällikkö Jaana Ruponen, Jyväskylä Convention Bureau, puh. 050 344 6496, jaana.ruponen@jkl.fi
 
 
  • Where?

  • Jyväskylä Convention Bureau
  • Office: Tietotalo, Kilpisenkatu 1, 40100 Jyväskylä

  • Address:
  • City of Jyväskylä
  • PL 1008
  • 40101 Jyväskylä
  • Finland