Jyväskylässä loistava kongressivuosi 2017

06.03.2018

Jyväskylä sijoittui vuoden 2017 valtakunnallisissa kongressitilastoissa kävijöiden määrällä mitattuna viidenneksi.  Kansainvälisiä kokouksia ja kongresseja järjestettiin 68 ja niissä oli 4565 osallistujaa.  Kokoukset ja kongressit järjestettiin pääasiassa Jyväskylän yliopistossa ja niiden tavoitteena oli tieteellisen tiedon jakaminen ja kansainvälisten verkostojen vahvistaminen.
 
Kansainvälinen kokous tai kongressi on saman ammatillisen, kulttuurisen tai muun ryhmittymän edustajien kokoontuminen tietyn aiheen käsittelyä varten. Suomessa tilastoitavien kansainvälisten kokousten osallistujista vähintään 20% pitää olla ulkomaalaisia.
 
Kansainvälisten kokousten ja kongressien lukumäärät ja osallistujamäärät vaihtelevat vuosittain suuresti.  Vuosi 2017 oli koko maassa ennätysvilkas. ”Jyväskylässä vuosi 2017 ei ollut suurten kongressien vuosi, mutta yliopistolla ja ammattikorkeakoulussa järjestettiin paljon pieniä kansainvälisiä kokouksia. Hyvä lopputulema johtuu osittain myös yliopistolla käyttöön otetusta uudesta tilastointijärjestelmästä, jonka avulla saadaan pienemmätkin tapahtumat tilastoitua, ” kiittää Jyväskylä Convention Bureaun markkinointipäällikkö Jaana Ruponen.
 
”Kansainvälisten kokousten ja kongressien järjestämisellä saadaan arvokasta näkyvyyttä tieteelliselle osaamiselle ja omalle tiedeyhteisölle,” Jaana Ruponen jatkaa.  ”Jyväskylä on sopivankokoinen kongressikaupunki ja osallistujat antavat hyvää palautetta.”
 
Kongressiosallistujille tehdyssä palautekyselyssä vastaajat antoivat Jyväskylälle hyvän arvosanan, vuonna 2017 se oli 4,3, kun maksimi oli 5. Vastaajia oli 319. Puhdas luonto, risteilyt ja rantaraitilla kävely olivat monien mielestä piristäviä kokemuksia raskaan kongressipäivän jälkeen.
 
Kongressivieraat tuovat tuloja maahan ja kaupunkiin. Finland Convention Bureaun vuonna 2016 tekemän valtakunnallisen tutkimuksen mukaan kongressitulo oli 238 euroa vuorokautta kohden/henkilö/paikkakunta. Vuoden 2017 Jyväskylän kongressitulo oli yli 4,6 miljoonaa euroa.
 
Jyväskylän kongressimarkkinointi perustuu 23 julkisen yhteisön ja yrityksen muodostamaan verkostoon. Verkoston toiminta kanavoituu Jyväskylä Convention Bureaun kautta, joka auttaa kansainvälisten kokousten ja kongressien järjestäjiä hakemaan oman alansa tapahtumia Jyväskylään.
 
Lisätietoja:
Markkinointipäällikkö Jaana Ruponen, Jyväskylä Convention Bureau, puh. 050 344 6496, jaana.ruponen@jcb.fi
  • Where?

  • Jyväskylä Convention Bureau
  • Office: Tietotalo, Kilpisenkatu 1, 40100 Jyväskylä

  • Address:
  • City of Jyväskylä
  • PL 1008
  • 40101 Jyväskylä
  • Finland